maandag 24 januari 2011

Bomb rain doubles

Nederland heeft het over een politie missie. De VS regent bommen. Een kwestie van taakverdeling.

The Dutch parliamentarians speak this week about a police mission in Afghanistan. The US rains more and more bombs. A division of tasks.


Het is maar een grafiek. Ik maakte hem naar aanleiding van een simpele tabel in de Air Force Times van 31 januari 2011. De schrijver stelt dat de hoeveelheid bommen ieder jaar verdubbelt. In Irak gaat de luchtmacht activiteit naar zijn eindje. De grafiek laat zien dat de totale hoeveelheid desondanks verdubbeld: de "low-cost, low-altitude” bommenregen gaat door.

It is only a graph. It is based on a tiny table of two columns and five rows illustrating an article in the Air Force Times, January 31, 2011. It states that the amount of bombs doubled every year since 2006. In Iraq air activities are "clearly  winding down ahead of the scheduled withdraw­al of American troops at  the end of this year." In Afghanistan the "low-cost, low-altitude” bombs continue to rain down.

4 opmerkingen:

 1. Van die onbenulligheid tot het vermogen tot'leven' en 'genieten' word ik zo suf....

  Is dat nou zó moeilijk?

  Vive la Vida!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn mensen die er goed van leven en zo mogelijk nog meer van genieten. Het is voor mij eerder de vraag waarom zij die er last van hebben het laten gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De brandstof voor de oorlogsvliegtuigen wordt onbetaalbaar.
  Zullen daarmee deze oorlogen ook eindigen?
  Verontruste groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. rob ik ben bang van niet. Wel werkt ook het leger aan alternatieve energiebronnen. Voorlopig nog iets in de marge. Militaire onderzoeksbudgetten zijn groot (ik schreef er al eens over: hier) en het leger zal niet voor een gat te vangen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen